Wouw Agro kiest beste bewaarras Brilliant van Bejo Zaden

Ronald plantte op 30 mei 68.000 planten per hectare op een maagdelijke lichte kleigrond en rooide deze op 15 november. Dat gaf hem een goede uitgangspositie om de knollen lang te kunnen bewaren. “Omdat ik ze lang wil kunnen bewaren als dat nodig is, heb ik gekozen voor het beste bewaarras, namelijk de Brilliant van Bejo Zaden. Alles zit nu in de mechanische koeling op mijn mooie nieuwe bedrijf in Kruiningen”.

Sinds 2011 kan Wouw Agro al hun producten zelf drogen, koelen en opslaan. De nieuwe opslagloods bevat 8 cellen, met een totale opslagcapaciteit van 5200 ton product. 2 van deze cellen zijn uitgerust met een volledige roostervloer voor los gestort product.
6 cellen van elk 600 kisten zijn uitgerust met een blaassysteem en allemaal voorzien van mechanische koeling. Alle cellen zijn identiek uitgevoerd zodat in elke cel bijvoorbeeld uien maar ook knolselderij of wortelen bewaard kunnen worden. Zo kan Wouw Agro flexibel en efficiënt werken. Verder is onze bewaring zo opgezet, dat wij altijd binnen kunnen laden en lossen, zodat wij onze klanten en afnemers altijd kunnen bedienen.